Age Of Bitcoin Opplysning

Løftet om Bitcoin forblir intakt fordi utformingen omgår det skjøre menneskelige egoet på måter som ingen andre menneskelige anstrengelser noen gang har gjort.

Det menneskelige egoet er en skjør ting. Det er raskt å bedømme, usikkert, enkelt manipuleres, og det blir festet til ting gjennom identifikasjon. Det holder på ideer og tro for enhver pris, ofte mot våre egne interesser og til tross for virkelige verdens observasjoner om det motsatte. Ingen står overfor en kamp som er vanskeligere enn hva deres eget ego skaper, og den eneste tingen som truer vår overlevelse like mye som noe annet er det menneskelige egoets skjørhet.

Våre beste intensjoner blir kapret av den, og baner veien til helvete på jorden

Det er ikke bare folkemordstvinging som truer vår overlevelse, men det faktum at vi faller for det. Det, og vår manglende evne til å se forbi forskjellene våre og finne fellestrekk som svar på det. Egoer blir så sammenvevd med tro, og skaper en følelse av selvoppblåst betydning, at debatter blir meningsløse og tjener lite formål annet enn å styrke den samme identifikasjonen, overlegenheten og splittelsen.

Dette har ført verden til et veikryss hvor vi risikerer vår egen utryddelse gjennom den perfekte anvendelsen av det gamle ordtaket: del og erobre. Bare vi er de som deler oss, slik at menneskeheten er sårbar for å bli beseiret av sin egen svakhet.

Ingen kan unnslippe den. Og vi, de i Bitcoin-samfunnet, er ikke noe unntak. Se ikke lenger enn Roger Vers forsøk på å kapre Crypto Bank, og gjem deg bak ideen om at Bitcoin kan skaleres gjennom en økning i blokkstørrelse alene. Eller den pågående sagaen som involverer den beryktede karakteren som hevder å være Satoshi , et krav som opprinnelig ble støttet av Gavin Andresen, en av de opprinnelige Bitcoin-utviklerne, til tross for alle bevis for det motsatte.

Disse menneskene utgjør ikke lenger en alvorlig trussel mot Bitcoin, men på forskjellige tidspunkter kan de ha det. Til tross for at Ver og Andresen kan ha startet med de beste intensjoner, var truslene de utgjorde for Bitcoin en gang veldig reelle. Og det vil være andre. Bare se på “Great Plague Of Shitcoinery. ”Og likevel overlever Bitcoin og blomstrer, til tross for utallige menneskelige egoer som svinger vilt for gjerdene.

Selvfølgelig er det ingen som ser på seg selv på denne måten

Vi er alle tilbøyelige til å tro at disse karakterene ikke er noe som oss. De har problemer. Det gjør vi ikke. Men la oss være ærlige. Vi har alle sabotert noe på et tidspunkt i våre liv i kraft av å være selvsentrerte. Og uansett hvor lite av et problem vi tror det kan ha vært, kan det ha vært en stor sak for noen andre uten at vi noen gang har kjent.

Selv den mest grusomme diktatoren tror han handler i interessene til noen han elsker mens den protesterende pøbelet sparker ned palassdørene. Og spesielt når det gjelder menneskelige styresystemer, blir oppblåste egoer alltid og uunngåelig bedre av våre beste intensjoner.

Og det er løftet til Bitcoin. Det forblir intakt der utallige og alle andre velmenende menneskelige anstrengelser ikke kan. Fordi utformingen av Bitcoin omgår det skjøre menneskelige egoet på måter som ingenting annet noensinne har.

Det er mye debatt rundt desentralisering. Men kanskje det aspektet av desentralisering som betyr mest, er lett å observere i oss selv. Og jeg kan ikke tenke meg et kraftigere eksempel enn at skaperen (e) av Bitcoin bestemte seg for å være anonym og overgi deres verdensendrende oppfinnelse.

Ingen kan unnslippe gravitasjonen til det menneskelige egoet. Og i en verden preget av selvfornøyelse, splittelse og misnøye, gjennom en nesten mirakuløs handling, sørget Satoshi for at ingen ego noen gang kunne kapre Bitcoins oppdrag å forandre verden.

Kanskje i årene som kommer vil folk erkjenne og sette pris på at denne uselviskheten utgjør den mest dypeste opplysningshandlingen gjennom hele den registrerte menneskelige historie – formørkelser som Gandhi, Jesus og Buddha. Satoshi forandret verden, men ingen vet hvem de er.

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.