Ether flyger till månen? Här är vad som driver ETH-raketen

DeFi, institutioner och Eth2: Vilka är alla faktorer som drivs med Ethers nuvarande rally till sina högsta tider?

Ether nådde sin allra högsta nivå igen den 2 februari och nådde det psykologiska värdet på $ 1500

Sedan dess har priset förblivit över denna nivå och ligger för närvarande på cirka 1700 dollar. Tillsammans med Bitcoin ( BTC ) och andra kryptovalutor har Ether ( ETH ) sett enastående prisåtgärder sedan början av 2021, efter att ha ökat med 10,46% på en månad.

Även om Bitcoin också har sett positiva prisåtgärder, är det blyg för sin tidigare rekordhöga nivå på 41 941 dollar som nåddes den 8 januari. Ethervolymerna har ökat. Enligt marknadsdataleverantören CryptoCompare nådde spotvolymerna sin högsta nivå den 11 januari, och volymerna för månaden ökade med 320% från december 2020.

Tillsammans med ökande volymer visar data från analysföretaget CryptoQuant att mängden eter som hålls på centraliserade börser har minskat till nya nedgångar, vilket signalerar ökat köptryck för ETH.

Utflödet av valutor har också ökat, vilket visar att köpare är intresserade av att hålla tillgången istället för att sälja. Ki Young Ju, VD för kryptodataanalysföretaget CryptoQuant, berättade för Cointelegraph: “Eftersom ETH-reserver på alla börser fortsätter att minska, tror jag att tjurkörningen kommer att fortsätta tills den slutar minska.”

Derivatdata visar också en hausseutsikter för Ether, enligt 80% av optionsvolymen på Deribit dominerades enligt dataanalysplattform Laevitas av samtal (köporder) den 2 februari när ETH nådde sin högsta tid på cirka $ 1500 – en hausseartat tecken.

Enligt Ben Zhou, VD för Bybit exchange, tar Ether upp Bitcoin när det gäller efterfrågan och handelsvolym. Han sa till Cointelegraph: “Under de senaste dagarna är volymerna för våra par ETH / USD och ETH / USDT inte så långt ifrån sina BTC-motsvarigheter.”

Institutionellt engagemang

Ether har gjort det bra både i detaljhandeln och i institutionerna, med efterfrågan på Ether ökat snabbt . Medan Grayscale, världens största kryptovalutaförvaltare, tidigare stängde av flera altcoin-truster, inklusive Ethereum Trust, återupptogs investeringarna i början av januari, och den har för närvarande 4,25 miljarder dollar i ETH under sin förvaltning i skrivande stund, en ökning med 240% under de senaste tre månaderna. Jonathan Hobbs, författaren till The Crypto Portfolio och en tidigare förvaltare av digitala tillgångar, berättade för Cointelegraph:

”Vi har sett en allmän rotation på kryptomarknaden till altcoins, medan Bitcoin har varit inom ett intervall. Ethereum är en proxy för altcoin-marknaden som institutioner kan komma åt genom Grayscales förtroende. Med ett marknadsvärde på nästan 200 miljarder dollar är Ethereum tillräckligt stort för att institutionerna ska kunna börja ta på allvar. ”

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.