Zwitserse staatsbank kondigt plannen aan voor de lancering van Crypto Services

Basler Kantonalbank werkt aan de introductie van cryptocurrency-gerelateerde diensten die nieuw zijn in de crypto-ruimte.

De Zwitserse staatsbank Basler Kantonalbank is van plan om crypto-diensten te lanceren. Bronnen hebben bevestigd dat de bank binnenkort cryptografische handel en opslagdiensten zal introduceren. Het Kanton Basil Stadt, een dochteronderneming van BKB, en Bank Cler, een Zwitserse bankgroep, werken samen om nieuwe aanbiedingen te onthullen.

Een vertegenwoordiger van BKB vertelde de bronnen:

“Binnen de BKB Groep werken we eraan om onze klanten een oplossing te bieden voor de handel in en het deponeren van geselecteerde cryptoklassen. Als gevestigde regionale (Basler Kantonalbank) en zelfs nationale (Bank Cler) bankgroep willen we onze klanten op een veilige manier toegang geven tot deze nieuwe financiële producten”.

Bank Cler heeft te kennen gegeven dat hij graag de CEO van Tokensuisse, Alain Kunz, aan het hoofd van de nieuwe eenheid wil plaatsen. Kunz is een van de belangrijkste Zwitserse cryptocurrency-experts. Hij is ook een van de beroemdste leden van de beruchte Zwitserse Cryptovalley.

Jonge mensen die cryptocurrency’s adopteren

De verhuizing is een duidelijk signaal dat de bank de jongere generatie wil bereiken. Jongere mensen trekken massaal de crypto ruimte in. Dat is te zien aan de veel voorkomende use-cases.

Het is ook een primeur voor de kantonale oever. Met de belangstelling voor Bitcoin Profit van zo’n bank halen de Zwitsers hun achterstand snel in. Zwitserland is nu al een mekka van de crypto’s voor degenen die de crypto-ruimte op grote schaal willen betreden. Met alleen cryptocurrency banken als Seba en Sygnum streven de Zwitsers actief naar inclusie van alle kanten.

Seba koppelt investeringen in zowel digitale als fysieke activa. Beleggers kunnen beide portefeuilles onder één paraplu houden. Sygnum is een volledig digitale vermogensbank. De Zwitserse innovaties houden daar niet op. De Zwitserse Hypothekarbank Lenzburg opende in augustus 2018 haar deuren voor blokkeringsbedrijven.

Het was de eerste Zwitserse bank die rekeningdiensten aan blockchain- en cryptoketenbedrijven aanbood. Maerki Baumann is een particuliere familiebank die in augustus van hetzelfde jaar de tweede bank werd die vergelijkbare diensten aanbood.

De Zwitserse bank Crypto Services zal Zwitserland helpen om in Europa de leiding te nemen.

Sindsdien is Zwitserland een van de leidende Europese landen geworden op het gebied van alles wat met cryptografie te maken heeft.

De BKB-beweging is een van de duidelijke aanwijzingen voor de interesse van de staat in de cryptoruimte. De crypto-industrie blijft de mainstream. De belangstelling voor de werking van cryptokringen neemt toe. Voor de Zwitsers is dit meer dan een voorbijgaande fase.

De Zwitsers staan van oudsher bekend om hun bankactiviteiten. Sommige van die activiteiten trokken de laatste tijd de aandacht van verschillende belastingautoriteiten. De crypto-ruimte vormt een nieuwe uitdaging voor de fiscus en andere overheden. Het is een van de redenen voor de zure ontvangst door verschillende landen. De Zwitsers hebben een andere weg ingeslagen. De autoriteiten hebben de voorkeur gegeven aan adoptie binnen een regelgevende structuur die werkt.

Het heeft ruimte gegeven aan de groei van nieuwe ideeën. Het heeft ook het niet aan zee grenzende land gepositioneerd om een centrum van aantrekkingskracht te worden voor alles wat met crypto te maken heeft. In andere landen in het westen is de situatie heel anders. Sommige landen hebben nog steeds gesprekken over wat de crypto ruimte precies is.

Voor de Zwitsers hebben ze hun stand gemaakt. Na de aankondiging van BKB zal er een snellere adoptie door de staatsinstellingen plaatsvinden.